Sivuston rakentaminen

Ylläpito>> Sivuston rakentaminen

 

Lohkot
Lohkot tarkoittavat sisältökokonaisuuksia, jotka voidaan sijoittaa eri kohtiin sivulla. Sivu on jaettu alueisiin riippuen hieman ulkoasusta. Tämä sivu sisältää 1) ylätunnisteen (sivun nimi ja logo), 2) vasemman ja 3)oikean sivupalkin, 3) alatunnisteen (joka ei ole käytössä) sekä keskellä olevan 5) sisältöosan.

Esimerkiksi tällä sivulla oikeassa laidassa oleva "Drupal-sivustot" ja sen alla olevat sivustolinkit on lohko, joka voitaisiin sijoittaa myös mihin tahansa kohdista 1-4. 

Moduulit
Moduulit esim. Poll ovat erilaisia Drupalin perusohjelmiston lisäosia. Drupalin kotisivuilla on lueteltu kymmeniä erilaisia moduuleita, joilla voi lisätä sivuston toiminnallisuuksia. Uuden moduulin voi asentaa Partio.netin ylläpito ja sen jälkeen sivuston ylläpitäjän pitää aina kytkeä se käyttöön. Huomaa, että jotkut moduulit tarvitsevat tiettyjä toisia moduuleita toimiakseen.

Teemat

Teema tarkoittaa sivuston ulkoasua. Perusasennuksessa tulee muutama eri teemavaihtoehto. Lisää teemoja löytyy Drupalin kotisivuilta, ja niitä voi Partio.netin ylläpito pyydettäessä asentaa.

Huomaa, että aivan kaikki teemat eivät toimi kunnolla kaikkien moduulien kanssa. Esimerkiksi taustaväri ja kirjasimen väri voivat olla joissain tilanteissa sellaisia, että sivua ei pysty lukemaan. Kokeilemalla selviää, voiko teemaa käyttää ko. sivustolla.

Sivuston julkiselle puolelle ja ylläpitopuolelle voidaan asettaa eri teemat. Jos niin tekee, usein sivuston ylläpito muuttuu sekavaksi.

Valikot
Se millaisessa hierarkisessa järjestyksessä sivut ovat toisiinsa verrattuina, on määritelty Valikot-ylläpitosivulla. Kun Valikkoihin luodaan uusi valikko, se ilmestyy näkyviin sisältöä luodessa. Esimerkiksi uusi Page (sivu) voidaan määrittää kuuluvaksi uuteen valikkoon.

Valikon ja sen alasivujen sijainti sivuston ulkoasussa riippuu siitä, mihin lohkoon se on määritelty. Kun uusi valikko on luotu, se ilmestyy näkyviin myös Lohkot-sivulle, josta se voidaan nostaa näkymään esimerkiksi oikeassa sivupalkissa tietyssä kohtaa.